HTML

Vica zeneblogja

Friss topikok

  • Zig: naob beteg...naon állat...:D:D (2007.06.22. 18:33)
  • gábor: cs jol kezdodik a blgd gyer az enym is www.gb.blogol.hu azt kommtelj (2007.06.18. 10:23) Első bejegyzés

Címkék

Melodikus death metal

2014.02.02. 12:20 Vitzus

A címben említett stílusnak talán az egyik legismertebb, legmainstreamebb, leginkább fesztiválkedvenc üdvöskéje a svéd vikingcsapat Amon Amarth. Őket is nagyon szeretem, csak sokáig rajtuk kívül szinte más melodeath csapatot nem is hallgattam, pedig nagyon szép drágakövek vannak mindenfelé. :) Álljon itt akkor felvezetőnek az egyik kedvenc dalom a csapattól (miért van az, hogy a mainstream dalokat általában a kevésbé rajongók, az igazi Amonosok meg pont az abszolút nem mainstream dalokat szeretik? ), ez a dal valami hatalmas.

Amon Amarth - The Last With Pagan Blood

Most térjünk át kevésbé mainstream dolgokra, koraőszi új kedvenceimre, a finn Insomnium-ra. Nem tudom, hogy nem hallgattam ezt a zenekart az elmúlt években, egyszerűen nem találtam rá, nem mutatta senki, pedig NAGYONIS nekemvaló zene. Minden másodpercében finn, nagyon dallamos, a srácok dallamérzéke hihetetlen, nagyon nagy gondban vagyok, hogy mely dalt is tegyem ide. Álljon itt a legfeketébb madárka... egyszerűen nem tudok ennek a dalnak a gyönyörűségével betelni... annyira melankólikus, de mégis van benne életigenlés és szépség is... Insomnium.

Insomnium - Song of the Blackest Bird

Álljon itt a finnek után egy nagyon tehetséges ausztrál csapat, a bélakór, azaz a Be'Lakor. Nagyon fiatalok és valami hihhhhetetlen minőségi zenét játszanak! Ismét csak egész albumot linkelek, érdemes egyben hallgatni, valóban album, az első három dalt összeköti egy vissza-visszatérő dallam is.

Nos lehet, hogy a szimfónikus, power meg folk metal után a következő kedvencem a melodikus death metal lesz, meg az alant említett shoegaze dolgok. :)

Végezetül pedig bemutatok egy tehetségesen induló, még nagyon underground és ismeretlen magyar csapatot, az Embatheria-t. Egész véletlenül akadtam koncertjükre, miután kibuliztuk magunkat a Vörös Yuk-ban a kis társasággal, átmentünk a Kék Yuk-ba, ahol szintén buli volt, aminek a végét még el is csíptuk. Itt voltak Embatheriáék az utolsó fellépők, és 1-2 dalt volt szerencsénk meghallgatni! És milyen jó! Nem azt mondom, hogy el vagyok ájulva a zenéjüktől, de jó zeneszerzői képességről árulkodnak a dalaik, jó úton haladnak, tetszik a zene, amit képviselnek, remélem, összejönnek nekik a dolgok! Eddig egy demójuk van, ingyenesen letölthető innen. Hangulatában engem nagyon a Be'Lakorra emlékeztetett amúgy. Enjoy:

Embatheria - Nightmares of Desire

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vicazeneblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr256388479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása